fbpx

Kérdésed van? Írj nekem bátran:

Általános Szerződési Feltételek

Az Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) tartalmazzák Kusnyárné Deák Zsófia (székhely: 1086 Budapest, Bauer Sándor u.12.III/17., adószám: 67856396-1-42), mint szolgáltató (a továbbiakban “Szolgáltató”) által üzemeltetett gyongyszalon.com weboldal használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket. Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal. 

Szolgáltató adatai:

 • A szolgáltató neve: Kusnyárné Deák Zsófia
 • A szolgáltató székhelye: 1086 Budapest, Bauer Sándor u.12.III/17.
 • A szolgáltató elérhetősége: dzs@gyongyszalon.com
 • Adószáma: 67856396-1-42
 • Nyilvántartási száma: 50860328
 • Nyilvántartja: Közszolgáltatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
 • Telefonszámai: +36305835051
 • A szerződés nyelve: magyar
 • A tárhely-szolgáltató adatai: MikroVPS Kft., 1096 Budapest, Sobieski János utca 19-21/A
 1. Általános rendelkezések

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a gyongyszalon.com weboldalon (a továbbiakban: „Weboldal”) található elektronikus termékáruházban (webshopban) és az oldalhoz kapcsolódó megrendelési űrlapokon keresztül történik. A webshopban történő vásárlás és a megrendelő űrlapon történő megrendelés kereteit A Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, és A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozza.

 1. Megrendelés menete

A weboldalakon a Vásárló megrendelheti a Szolgáltató által közzétett online tanfolyamokat, mintarajzokat, e-bookokat, jelentkezhet tanfolyamokra, termékeket vásárolhat. Az online tanfolyamok, mintarajzok, könyvek (együttesen a továbbiakban: Tananyag) az egyes oldalakon található megrendelő űrlapok alján, elhelyezett erre szolgáló gombokra (pl: megrendelem a könyvet; kérem a tanfolyamot; jelentkezem a tanfolyamra) történő kattintással rendelhetőek meg a jelentkezési/megrendelési űrlap kitöltését követően.

A sikeres fizetést követően a Tananyagokat a Vásárló egy, a nevére automatikusan létrehozott felhasználói fiókkal (e-mail cím és jelszó) éri el a gyongyszalon.com oldalon bejelentkezve.

A fizikai termékeket a megadott határidőn belül a vásárló által választott szállítási móddal juttatjuk el.

A Vásárló választhat a fizetési módok közül:

 • Átutalás
 • Bankfiókba történő befizetés
 • Online bankkártyás fizetés (Simplepay)
 • Paypal
 • Készpénzes fizetés (élő rendezvény esetén)
 

Miután választott a fizetési lehetőségek közül, kérjük tekintse át a jelen ÁSZF rendelkezéseit, valamint az Adatkezelési Tájékoztatót. A vásárlás befejezéséhez a jelölőnégyzet kipipálásával a Vásárló kijelenti, hogy a jelen ÁSZF-et elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el, továbbá, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót elolvasta és megértette és elfogadja azokat, és hozzájárul az abban foglalt adatkezeléshez.

A megrendelés elküldését követően a Szolgáltató rendszere automatikus visszaigazoló e-mailben jelzi a megrendelés befogadását.

Az e-mailben szerepel a választott termékek neve, a végösszeg, a választott fizetési mód, továbbá a Vásárló személyes adatai, számlázási címe, és szállítandó termék esetén postázási címe. Amennyiben ezen visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 (negyvennyolc) órán belül a Vásárló részére nem érkezik meg, akkor a Vásárló szerződéses (fizetési) kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik és a vásárlás nem jön létre.

Amennyiben bankkártyás fizetést választotta a Vásárló, és az sikeresen lezajlott, úgy rendelés visszaigazoló e-mail egyben a teljesítés megkezdéséről szóló visszaigazoló e-mailként érkezik meg hozzá, melyben a rendelt termékek neve, a fizetési mód, a végösszeg, illetve postázandó termék esetén a Vásárló postázási címe található, továbbá már elektronikus számláját is megtalálja az e-mailben. Online elérhető tananyag vásárlása esetén ezzel egy időben, egy másik e-mailben a Vásárló megkapja a Tananyaghoz a hozzáférési adatokat, továbbá a sikeres tranzakcióról a bankkártyás fizetés szolgáltatója, a Barion vagy a Paypal is küld e-mailt.

Átutalás esetén az átutaláshoz szükséges adatokat rendszerünk a megrendelés visszaigazoló e-mail-ben küldi el a Vásárló részére.

Amennyiben a rendelt termék online elérhető, úgy miután a számlánkra megérkezik a befizetett összeg, úgy rendelés visszaigazoló e-mail egyben a teljesítés megkezdéséről szóló visszaigazoló e-mailként érkezik meg a Vásárló részére, melyben már elektronikus számláját is megtalálja. Online elérhető tananyag vásárlása esetén ezzel egy időben, egy másik e-mailben a Vásárló megkapja a Tananyaghoz a hozzáférési adatokat.

Kérjük, az elküldés előtt ellenőrizze, hogy rendelése mindenben megfelel-e szándékának. Ha tévedésből mást rendelt, mint amit szeretett volna, vagy nem érkezett meg a visszaigazoló e-mail, kérjük azt haladéktalanul jelezze felénk az dzs@gyongyszalon.com e-mail címen!

A Szolgáltatót a Vásárló által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

 1. Adatbeviteli hibák kijavítása

Az adatbeviteli hibák javítására a Megrendelésre szolgáló gombra (pl.: Megrendelés elküldése, Fizetés Barionnal, Kérem a tanfolyamot) történő kattintás előtt bármikor lehetőség van. A „Kosár” tartalma bármikor ellenőrizhető, változtatható, vagy akár törölhető.

A weboldalon lehetőség van regisztrációra, mely regisztrációkor megadott adatokat és jelszót bejelentkezés után bármikor meg lehet változtatni a „Fiókom” menüpont alatt.

A Tananyagokat a Vásárló egy, a nevére automatikusan létrehozott felhasználói fiókkal (e-mail cím és jelszó) éri el a gyongyszalon.com oldalon bejelentkezve. Amennyiben a megrendelés elküldését követően szeretne bármin változtatni, úgy azt kérjük, haladéktalanul jelezze felénk a dzs@gyongyszalon.com e-mail címen, vagy bármikor a megrendelés visszaigazoló e-mailre küldött válasz e-mailben.

 1. Vételár

A vételár mindig a kiválasztott termék, Tananyag mellett feltüntetett összeg, amely alanyi adómentes összeg, így a végső vételár. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét. A kiszállítás költségéről tájékoztatót a jelen ÁSZF 6. pontjában találhat. Csomagolási költség nem kerül felszámításra.

A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. Az ármódosítás a módosítás időpontjában már megrendelt termékekre nem vonatkozik.

 1. A termék

A vásárolt termék lényeges tulajdonságait, jellemzőit a konkrét termékcikk honlapon található információs oldaláról lehet részletesen megismerni. Felhívjuk a figyelmet, hogy termékek adatlapján megjelenített képek illusztrációként szerepelnek, azok esetenként eltérhetnek a valóságtól.

Amennyiben további kérdése merülne fel a termékkel kapcsolatban, úgy kérjük, azt írja meg nekünk a dzs@gyongyszalon.com  e-mail címre.

Online elérhető termékek esetén 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalunk abban az esetben, ha a termék nem vagy nem teljesen egyezik meg a leírásban foglaltakkal. Kérjük, hogy ilyen igényét az online termék megtekintését követő 14 napon belül jelezze felénk az dzs@gyongyszalon.com e-mail címen.

 1. Szállítási és fizetési feltételek

A fizetés módjai:

 • Átutalás (bankfiókban vagy online banki felületen)
 • Bankfiókba történő befizetés

Befizetéshez szükséges adatok banki átutalás vagy ERSTE BANK bankfiókba történő pénzbefizetési mód választása esetén:

 • Számlavezető Bank:     ERSTE BANK
 • Számlatulajdonos:     Kusnyárné Deák Zsófia
 • Számlaszám:     11600006-00000000-43160657

Banki átutalásnál vagy ERSTE BANK bankfiókba történő befizetésnél minden esetben kérjük a megrendelő nevét és a megrendelés számát, vagy a Vevő e-mail címét feltüntetni a megjegyzés rovatba (hiszen a megrendelő neve és a folyószámla tulajdonos neve nem minden esetben megegyező) a küldemény feladásának megkönnyítése és meggyorsítása érdekében.

 • Online bankkártyás fizetés esetén átirányítjuk az OTP Simple oldalára;
 • Paypal fizetés esetén átirányítjuk a Paypal oldalára;
 

Amint beérkezett a megrendelt termék díja, és a termék postázandó, akkor postázásra kerül 1-3 munkanapon belül. A termékek postára adása minden esetben a sikeres fizetés után kezdődik meg. A posta kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük.

A csomagolás a mennyiségtől és mérettől függően bélelt boríték, vagy karton doboz. A gyongyszalon.com oldalon fizikai/postázandó termék rendelése esetén postaköltséget számítunk fel, melynek díja minden esetben egyedi. A pontos összegről a megrendelő űrlapon a fizetési mód kiválasztása után tájékozódhat.

Vásárlás esetén tehát szállítási és az átutalási költség terheli a Vásárlót a termékek árán felül. 

A gyongyszalon.com oldalon megrendelt online Tananyagok esetében a sikeres fizetést követően e-mailben kapja meg a hozzáférést a Vásárló a Tananyagokhoz, melyeket egy, a nevére létrehozott felhasználói fiókkal (e-mail cím és jelszó) ér el a gyongyszalon.com oldalon bejelentkezve. Ezen oldalon belül a Fiókom menüpont alatt van lehetőség bejelentkezési és egyéb személyes adatok módosítására.

A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

Amennyiben a Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a Vásárlót azonnal, de legkésőbb két munkanapon belül tájékoztatni, valamint a Vásárló által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb 14 (tizennégy) napon belül visszatéríteni.

A termékekhez minden esetben elektronikus számlát küldünk online a sikeres fizetést követően. Amennyiben nem találná elektronikus számláját tartalmazó e-mailt, kérjük, azonnal jelezze felénk, és mi pótoljuk.

A Vásárló köteles a csomagot kézbesítéskor a futár előtt megvizsgálni, és termékeken, csomagoláson észlelt esetleges sérülés esetén köteles jegyzőkönyv felvételét kérni, valamint sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni. Az ilyen eseteket kérjük, azonnal jelezze felénk a dzs@gyongyszalon.com e-mail címen. Kérjük, hogy a sérült termékről/csomagról készült fényképet is mellékelje!

 1. Igényérvényesítés- szavatosság és jótállás

(A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 3. mellékletének felhasználásával)

a.) Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – kérheti a vételár visszatérítését.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a

szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét. 

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Szolgáltató nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

b.) Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az a.) pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Az igényérvényesítés módja:

Ha a Vásárló szavatossági igényt kíván érvényesíteni a Szolgáltatóval szemben, a fogyasztói szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha a Vásárló bemutatja az ellenérték megfizetését igazoló számlát. Szavatossági igény érvényesítésének nem feltétele a bontatlan csomagolás.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

c.) Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Online elérhető termékek esetén 100%-os pénz-visszafizetési garanciát vállalunk abban az esetben, ha a termék nem vagy nem teljesen egyezik meg a leírásban foglaltakkal. Kérjük, hogy ilyen igényét az online termék megtekintését követő 14 napon belül jelezze felénk az dzs@gyongyszalon.com e-mail címen.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

A termékhez a gyártó által mellékelt tájékoztató szerint illetik meg a jogok.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az a.) és a b.) pontban meghatározott jogosultságoktól

függetlenül megilletik.

 1. Elállási/Felmondási jog

(1. és 2. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez; Elállási/Felmondási mintatájékoztató felhasználásával)

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést. A felmondás abban különbözik az elállástól, hogy nem visszamenőlegesen, hanem a jövőre nézve szünteti meg a szerződést, így az Ön által kifizetett összegnek csak arányos részét téríti vissza Szolgáltató, attól függően, hogy mekkora részt teljesített már a szolgáltatásból.

Az elállási/felmondási határidő fizikai termék vásárlása esetén attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi; szolgáltatás nyújtása (tanfolyam) esetén a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap elteltével jár le. Online elérhető termékek esetén, attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön a hozzáférési adatokat e-mailben átvette (bejelentkezett a hozzáférési adatokkal az oldalon, vagy amennyiben e-mailben kapta meg az anyagot, megnyitotta az erről szóló e-mailt).

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre:

Kusnyárné Deák Zsófia E.V.

E-mail: dzs@gyongyszalon.com

Postacím: 1086 Bp., Bauer Sándor u.12.III/17.

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt

elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a szállítási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos szállítási módtól eltérő szállítási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli.

A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

A szolgáltatás (tanfolyam) esetén, ha Ön kérte, hogy a felmondási határidőn belül kezdődjön meg a szolgáltatás teljesítése, felmondása esetén Ön köteles megtéríteni számunkra a szerződés megszűnésének időpontjáig arányosan teljesített szolgáltatásért járó összeget.

Hasonlóképpen visszatérítjük az Ön által nyújtott ellenszolgáltatás azon részét, amely meghaladja az általunk nyújtott szolgáltatás ellenértékét.

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta:

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett: 

(Itt szükséges a vállalkozás nevének, postai címének vagy elektronikus levelezési

címének megjelölése.)

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

(Itt szükséges a szerződés tárgyául szolgáló termék vagy szolgáltatás megjelölése)

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: 

(megfelelő jelölendő)

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: 

(kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt

Önt nem illeti meg az elállás/felmondás joga az alábbi esetekben:

a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a Vásárló kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Vásárló tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;

b) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
c) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának
adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a Vásárló a csomagolást felbontotta;

d) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a Szolgáltató a

Vásárló kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a Vásárló e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállás/felmondás szerinti jogát.

 1. Békéltető Testület

Önnek lehetősége van békéltető testülethez fordulni. A békéltető testület hatáskörébe tartozik

a fogyasztó és a vállalkozás közötti, a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy bírósági eljáráson kívüli rendezése: e célból egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében.

A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban. Az eljárásra a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület illetékes. Az eljárásról bővebben a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényben vagy a békéltető testület honlapján olvashat.

A vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület:

Budapesti Békéltető Testület

székhelye: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.

Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Fax: 06 (1) 488 21 86

Telefon: 06 (1) 488 21 31

Fogyasztónak minősül az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységén kívül eső célok

érdekében eljáró természetes személy, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

A békéltető testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a fentieken túlmenően az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében eljáró, külön törvény szerinti civil szervezet, egyházi jogi személy, társasház, lakásszövetkezet, mikro, kis- és középvállalkozás is, amely árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

 1. Panaszügyintézés

A panaszát igyekszünk a bejelentést követően azonnal orvosolni, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. Fogyasztói panaszügyintézés írásban történik a dzs@gyongyszalon.com e-mail címen.

 1. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és Vásárló között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita békés úton nem rendeződik, a 9. és 10. pontban foglaltakon kívül az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Vásárló számára:

 • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatósági feladatokat ellátó járási hivatalnál: A fogyasztók panaszaikkal a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak. Elérhetőségeket itt találhatnak: jarasinfo.gov.hu . Bővebb információt a fogyasztovedelem.kormany.hu oldalon találnak.
 • A fogyasztónak bírósági eljárás kezdeményezésére is lehetősége van.
 1. Szerzői jogvédelem

A Weblapon megjelenített valamennyi tartalom (pl: könyv, tréning, előadás, módszer, szöveg, cikk, termékismertető, tájékoztató, jelen ÁSZF, ábra, kép, más információ illetve adat) szerzői

jogvédelem alatt áll. Annak jogosulatlan felhasználása (pl: másolása, terjesztése) büntetőeljárás megindítását és teljes körű kártérítési eljárást von maga után. Bizonyos fent hivatkozott anyagok felhasználására a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén van lehetőség. Kérjük, ilyen igény esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a dzs@gyongyszalon.com  e-mail címen.

 1. Adatvédelem

A Szolgáltató a személyes adatok kezelésekor az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint jár el. A Weblapon történő adatkezeléséről szóló tájékoztató ITT érhető el.

 1. Egyéb rendelkezések

A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba, arról Vásárlóinkat a weblapra lépéskor felugró ablakban tájékoztatjuk.

A Webshopban történő vásárlás feltételezi a Vásárló részéről az internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét, valamint a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását. Javasoljuk, hogy használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket, friss adatbázissal, és mindenkor telepítse az operációs rendszer aktuális biztonsági frissítéseit. A Szolgáltató a fentiekből eredő mindennemű felelősséget és kártérítést kizár.

Budapest, 2021.11.14.